Позицията на Оле Гунар Солскяер като мениджър на Манчестър Юнайтед е под все по-голяма заплаха от всякога след изключително тежкото поражение с 0:5 у дома от Ливърпул в неделя. Съвсем доскоро медиите в Англия пишеха, че норвежецът има пълното доверие на собствениците на клуба и смяната му изобщо не се обсъжда.

Сега обаче, след срамното поражение, „Mirror“ разкрива, че Антонио Конте е готов да стане следващият мениджър на Юнайтед, след като направи Интер шампион на Италия, но напусна „нерадзурите“ заради финансовите проблеми в тима.

Италианецът, който спечели Висшата лига през сезон 2016/2017 с Челси, е „заинтересован да наследи“ Солскяер, ако норвежецът се раздели с клуба от Манчестър. Единственото изискване на Конте е Юнайтед да „демонстрира желание да спечели Шампионската лига“.

Конте обаче не е единственият кандидат за поста на „Олд Трафорд“. Бившият наставник на Реал Мадрид Зинедин Зидан също е свързван с работата в Манчестър Юнайтед.

„Marca“ съобщава, че французинът е доста „търсен из цяла Европа“, като интерес към него има от страна на Ман Юнайтед, Нюкасъл, Пари Сен Жермен и френския национален отбор.

Зидан се разглежда като „една от предпочитаните опции“, ако Оле Гунар Солскяер бъде уволнен. 49-годишният французин е без работа в продължение на пет месеца, откакто напусна испанският вицешампион след края на миналия сезон.