Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт е категоричен избор №1 за нов мениджър на Манчестър Юнайтед според новия акционер в клуба сър Джим Ратклиф. Британският бизнесмен има огромни амбиции да доведе на „Олд Трафорд“ бившия бранител като треньор, след като придоби контролен пакет акции в клуба по-рано през годината.

Daily Star твърди също така, че голяма част от футболистите в отбора на Манчестър имат доверието на наставника, след като част от тях са работили с него в Англия. Саутгейт е начело на „трите лъва“ от 2016-а година, а договорът му с националния отбор изтича в края на настоящата календарна година.

Изданието упоменава, че Ерик тен Хаг най-вероятно няма да продължи да води "червените дяволи" след неубедителното му представяне след пристигането от Аякс. Също така се пише, че новопристигащият директор Дан Ашуърт също е в отлични отношения със Саутгейт, след като двамата работиха заедно във Футболната асоциация и е вероятно отново да споделят едни и същи служебни задължения.

Ако Ратклиф поиска да вземе Саутгейт веднага след края на UEFA EURO 2024, то Манчестър Юнайтед ще трябва да заплати компенсация от 800 хиляди паунда на Футболната асоциация, за да вземе треньорът няколко месеца преди да му изтече контракта с Англия.