Договорът на Маркъс Рашфорд изтича през следващото лято, като все още няма споразумение за удължаване. Това доведе до някои мнения, че английската звезда може да напусне клуба, особено като се има предвид интереса на френския гигант Пари Сен Жермен, въпреки че нападателят използва една от социалните мрежи, за да опровергае подобни твърдения.

"Това са пълни глупости. Клубът и аз имаме уважение един към друг и така ще остане. Фокусът ми е единствено върху това да завърша възможно най-добре в лигата и да печеля трофеи".

Забавянето на Юнайтед в предлагането на нов договор е поне отчасти разбираемо, като се има предвид несигурността, дължаща се на продължаващата сага за продажба на клуба и нежеланието на "червените дяволи" да нарушат нововъведеното си "правило на Роналдо" и да се съгласят на заплата над 300 000 паунда на седмица. Рашфорд обаче вероятно ще иска висока заплата след сегашния си сезон, на който се наслаждава в момента, с 27 отбелязани гола във всички състезания през тази кампания.