Манчестър Юнайтед е без трофей 2017 г., когато Жозе Моуриньо беше начело, но успя да стигне до финала на Карабао Къп през 2023 г. и продължа да се бори за Купата на Англия и Лига Европа. Тен Хаг също успя да накара "червените дяволи" да се наредят сред четворката на Висшата лига, като в играта им се добави по-голяма последователност под ръководството на тактита от Нидерландия след няколко години на неубедително представяне.

"Мисля, че започва с вярата. Мисля, че е ясно, че имаме способността в отбора да вървим и да печелим трофеи и да побеждаваме в най-големите мачове. Показахме, дори и в най-лошия си момент, че можем да победим най-големите отбори и това не е късмет. Не е "О, те имаха щастлив ден". С изключение на миналия сезон, когато не бяхме съвсем последователни, имахме добри мачове срещу най-добрите отбори в страната, особено Сити през последните няколко години, Ливърпул, Арсенал този сезон, те вероятно са най-добрите отбори в Европа и определено са в този разговор.

Всичко започва само с вярата и спечелването на игри срещу отбори като тези. Това ти дава тази вяра, че можеш да продължиш и да печелиш трофеи. Винаги трябва да се състезаваш с други отбори, но ние почти трябва да направим крачка назад и просто да работим върху себе си и това е мисленето на мениджъра", сподели Маркъс Рашфорд.

Управлението на Тен Хаг не започна по най-добрия начин, като загуби първите си два мача във Висшата лига, като същевременно претърпя загуба с 3:6 в дербито от Манчестър Сити през октомври, но Рашфорд казва, че странната неуспех е помогнала Юнайтед да стане по-силен.