Нападателят на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд реши да заяви публично на коя позиция в атака предпочита да играе. 19-годишният талант заяви, че се счита за „деветка“, което е в контраст с ролята, която дотук му отрежда мениджъра Жозе Моуриньо.

Кариерата на Специалния познава много случаи, в които той е действал с твърда ръка, за да покаже кой командва в отбора. Не е много ясно дали изказването на младия Рашфорд ще има последствия за него, ала със сигурност португалския специалист не одобрява някой да оспорва решенията или авторитета му.

В интерес на истината последните мачове на Рашфорд с екипа на Юнайтед бяха именно в ролята на централен нападател заради наказанието на Златан Ибрахимович. Когато шведът се завърне в игра, англичанинът почти сигурно ще се върне на фланга, където Моуриньо има навика да го поставя.

„Моята цялостна игра се промени“, каза Рашфорд пред „Би Би Си Радио 5“. „Играя на позиции по фланговете, а сега, като знам от какво има нужда един нападател, това ми помага. Полезно е да знам от какво имат нужда фланговите играчи, когато ми се наложи да играя в центъра.“

„Модерният нападател не е просто „деветка“, „десетка“ или чисто крило. Той е човек, който може да сменя мястото си на терена, когато е нужно. Аз се считам за „деветка“, но в редица мачове трябваше да играя на други позиции. Длъжен бях да го направя, това е част от играта“, добави Рашфорд.