Нападателят на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд е изправен пред дилема, тъй като очаква да получи нов договор от клуба. Следващият договор ще обхване пиковите години от кариерата му и той трябва да реши дали да остане лоялен или да преследва ново предизвикателство, пише вестник „Daily Mail“.

На 24-годишния играч му остават 18 месеца от сегашното споразумение, според което получава по 200 000 паунда на седмица. Изданието прогнозира, че разговорите между ръководството на Юнайтед и футболиста ще стартират през пролетта. В момента обаче той не се намира в най-добрата си форма - дори напротив, състоянието му сякаш се влошава от мач на мач. В срещата с Астън Вила за Купата на Англия част от феновете изляха гнева си върху него, въпреки факта, че е в Юнайтед от дете.

Изборът на нов мениджър на Червените дяволи също вероятно ще повлияе доста сериозно. Както е известно, германецът Ралф Рангник напуска поста след края на сезона, а следващият наставник трябва да има отношение към 24-годишния нападател.

Фактът, че Рашфорд има проблеми с психиката не са от сега. Той призна преди дни, че през лятото се е обърнал към психолог след финала за Евро 2020, където домакините на финала паднаха с дузпи от Италия.

Рашфорд разказва как с дни не е ставал от леглото, отказвайки да приема провала на отбора. Мениджърът на националния отбор Гарет Саутгейт го смени точно преди серията от дузпите, лишавайки го от възможност да помогне за евентуална титла.

През този сезон Маркъс Рашфорд вкара три гола и даде една асистенция в 15 мача за Манчестър Юнайтед.