Новият мениджър на Манчестър Юнайтед Ралф Рангник похвали голмайстора на отбора Кристиано Роналдо за кондицията, в която се намира, въпреки напредналата му футболна възраст.

"Всеки треньор трябва да се приспособи към потенциала, с който разполага. По отношение на Роналдо - никога не съм виждал футболист в такава форма на 36 години. Но не искам да говоря само за Кристиано, всички играчи са важни. В отбора има талантливи и опитни играчи и ще се постарая да намеря нужния баланс. Средно на мач Юнайтед допуска по 2 гола, което е твърде много", каза Рангник по време на първата си пресконференция като мениджър на "червените дяволи".

Той призна, че клубът няма да бъде особено активен на зимния трансферен пазар.

"Имаме достатъчно много играчи в състава. Зимата не е най-подходящият момент за привличане на нови играчи", каза Рангник.

Германецът е опитал да убеди Майкъл Карик да остане в отбора, но досегашният помощник, който води тима в последните три мача, е бил непреклонен в желанието си да напусне.

"Разбрах за решението на Карик преди два дни. Говорих лично с него в продължение на час и опитах да го убедя да остане, но в крайна сметка трябваше да приема решението му", каза Рангник.