Временният мениджър на Манчестър Юнайтед - Ралф Рангник, ще включи в екипа си двама помощници, с които вече е работил в клубовете, притежавани от Ред Бул. Американецът Крис Армас, бивш треньор на Ню Йорк Ред Булс, ще бъде асистент на Рангник в 20-кратния шампион на Англия, докато спортният психолог Саша Ленс вече започна своята подготовка за работа на базата на "червените дяволи" в Карингтън.

Опитният германски специалист, който пое Юнайтед до края на настоящия сезон, няма да привлича повече нови хора в екипа си.

Gulliver/GettyImages
42 снимки

"Щастлив съм да работя в този състав, с който се срещнах миналата седмица. Те ми помогнаха значително през последните дни, в които се готвих за двубоя с Кристъл Палас. Решихме да доведем спортен психолог. Той е от Германия и е бивш играч във втора дивизия. Работил съм с него в продължение на три сезона. Ще бъде представен пред отбора, след като получи работна виза. Надяваме се да бъде с нас още утре или в четвъртък", заяви Рангник пред медиите.

Той е сигурен, че Манчестър Юнайтед се нуждае от психолог.

"Имаме треньор на вратарите и такъв по физическа подготовка, разполагаме и със специалисти, които работят с нападателите. Трябва да разчитаме и на експерт по работата с мозъка. Това е в сериозна помощ за самите играчи при ежедневните занимания", добави германският специалист.

В сряда трикратните клубни шампиони на Европа играят у дома срещу Йънг Бойс в двубой от последния кръг в груповата фаза на Шампионската лига. Юнайтед вече си осигури класиране за осминафиналите в турнира.