Новият временен мениджър на Манчестър Юнайтед Ралф Рангник заяви, че прогресът на отбора през шестте месеца, в които ще бъде начело, може да определи дали той ще пожелае да остане и ще предложи на ръководството себе си за постоянен наставник.

63-годишният германец бе официално назначен в понеделник с договор до края на сезона, след раздялата с норвежеца Оле Гунар Солскяер, като планът е да остане консултант в клуба за следващите две години. Рангник вече получи работна виза и ще може да води отбора в срещата с Кристъл Палас от 15-ия кръг на Висшата лига в неделя.

"Хората, с които разговарях, бяха много ясни, че става дума за шестмесечен ангажимент", заяви Рангник на първата си пресконференция в клуба.

"Никога не сме говорили какво ще се случи през лятото. В момента съм напълно наясно, че те може да търсят нов мениджър. Ако тогава говорят с мен за това, ще видим какво ще се случи. Ако ме попитат за мнението ми и всичко се е развило добре, може дори да кажа, че би било добра идея да продължат да работят с мен още една година", коментира Ралф Рангник.

"Искаме да направим колкото може по-успешен сезон. Разликата между нас и топ 3 е голяма, но да видим как ще се развият нещата. Основната цел за мен е да внеса баланс в отбора. Допускаме прекалено много голове. Средно два на мач, а това е прекалено много", каза още германецът.

Рангник съобщи, че е отхвърлил четиримесечна оферта от Челси и не е обсъждал привличането на евентуални нови попълнения през януарския трансферен прозорец.

"Сега е време да опозная ситуацията в детайли, а съставът определено не е малък", добави специалистът.