Бордът на директорите на Манчестър Ю е одобрил първата сигурна трансферна цел - крилото на Кристъл Палас Майкъл Олисе. „Червените дяволи“ през това лято ще се опитат да направят сделките си достатъчно бързо, за да има възможност през подготвителния период да бъде постигнат синхрон в работата на тима.

През последната седмица се появиха поредица от информации, в които името на играча се свързваше с Манчестър Юнайтед. Първо футболистът е заявил на агента си, че е позитивно настроен към напускане на настоящия му клуб, след това „червените дяволи“ са заявили интерес, а се смята, че и Кристъл палас е готов с определянето на цена за фуболиста.

 

Един от проблемите, свързани с трансфера на играча не е толкова сумата, колкото физическото му състояние. През настоящия сезон той е изиграл едва 755 минути във ВЛ, но пък в тях бе изключително ефективен – вкара 6 гола и даде 3 асистенции, което означава 9 участия за отбелязване на гол.

Майкъл Олисе е оценяван като един от големите таланти в английския футбол и още от времето в Куинс Парк Рейнджърс бе следен от елитните клубове, заради чудесната работа с топката, дрибъл и завършващ удар.