Висшата лига на Англия променя практиката за връщането на топката от децата извън терена, съобщава “Дейли Мейл”. Занапред момчетата и момичетата не трябва повече директно да подават кълбото към някой от играчите, а да го оставят на специално за това място в близост от тъчлинията. Оттам всеки футболист ще може да я вземе и да я вкара обратно в игра.

Настоящата практика е децата да подхвърлят топката на състезателите, но много често се стига до напрежение, когато примерно подрастващите нарочно се бавят. Обикновено това е практика в подкрепа на домакините, когато въпросните подрастващи, често от школата на дадения клуб, нарочно саботират бързото подновяване на играта с цел печелене на време. В други случаи те много по-бързо от нормалното подават с цел организирането на контраатаки.

В тази връзка вече ще има специални пластмасови конуси, върху които децата ще трябва да слагат топките. Те ще са 14 на брой - по пет край страничните линии и по две зад вратите. Така във всеки един момент даден футболист би трябвало да има достъп поне до една топка, без да му се налага да чака тя му бъде подадена.

Освен това, след като са поставили кълбото на съответното място, децата ще са задължени да се отдръпват назад чак зад рекламните LED табла.