Финансовите проблеми на Лестър Сити могат да се задълбочат сериозно, когато клубът разкрие годишния си отчет, който се очаква да бъде на загуба от около 119,5 милиона паунда. Прогнозите са, че отборът на Брендън Роджърс е загубил най-много от всички клубове от Висшата лига през миналия сезон.

Финансови експерти от „Off The Pitch“ смятат, че само загубите на Манчестър Юнайтед ще се доближат до тези на Лестър, като дефицитът на „червените дяволи“ ще бъде 117 милиона паунда, след като привлякоха Кристиано Роналдо, Джейдън Санчо и Рафаел Варан миналото лято.

Лестър подписа само с един полеви играч това лято – Ваут Фаес от Реймс за около 15 милиона паунда и продаде основния си защитник Уесли Фофана на Челси за 69,5 милиона паунда малко преди затварянето на трансферния прозорец.

Очаква се Арсенал да отчете загуби от 84 милиона паунда, докато съперникът му от северен Лондон – Тотнъм, е изправен пред дефицит от 48 милиона паунда. Разходите на Нюкасъл Юнайтед при новата им собственост означават, че клубът ще отчете загуби от 40 милиона паунда.