Грижите на Манчестър Юнайтед във Висшата лига изглежда нямат край, като „червените дяволи” регистрираха трети пореден мач без успех. Тимът на Жозе Моуриньо направи равенство – 2:2 като гост на Саутхемптън в мач от 14-ия кръг, а равенството дори може да се счита като позитивен резултат, след като Юнайтед падаше с два гола към 20-тата минута. Първо Стюарт Армстронг даде аванс на домакините в 13-ата минута, а седем по-късно Седрик Соареш удвои. Маркъс Рашфорд обаче изигра феноменална втора половина на първото полувреме и подаде на два пъти, за да бъде изравнен резултата на „Сейнт Мерис”. Първо в 33-ата минута Ромелу Лукаку намали резултата, а шест по-късно Андер Ерера изравни резултата.

Жозе Моуриньо излезе на „Сент Мерис” с пет промени в сравнение с последния мач от ШЛ срещу Йънг Бойс. Йъг, МакТоминей, Ерера, Погба и Лукаку стартираха за сметка на Марсиал, Лингард, Фред, които бяха на скамейката. Валенсия и Смолинг пък не бяха дори и в групата.

Марк Хюз направи две промени за „светците” от изминалия мач за Купата на Лигата срещу Лестър. Алекс МакКарти се върна на вратата, заменяйки Ангъс Гън, докато Седрик Соареш замени Мат Таргет.

Още в третата минута Юнайтед можеше да излезе напред в резултата още в третата минута. Вратарят МакКарти не изрита топката, а тя бе открадната от Рашфорд на аутлинията. Той върна с пета към Ерера, който се пребори и пусна надясно към Лукаку. Нападателят се замота и не стреля мигновено, което даде възможност на МакКарти да затвори ъгъла и да спре топката с тялото си.

Последва натиск от Саутхемптън, който му донесе гол в 13-ата минута. Нейтън Редмънд навърза петима защитници на Юнайтед към дъгата и комбинира с Обафеми. Той видя вдясно в опразнената зона Стюарт Армстронг, който с бомбен шут прати топката зад гърба на Де Хеа – 1:0.

Седем по-късно Седрик Соареш бе в прегръдките на своите съотборници, след като изпълни брилянтен пряк свободен удар, който остави без шансове испанския страж на манчестърци – 2:0.

Постепенно обаче крилата на Манчестър Юнайтед заработиха добре, което им донесе намаляване на резултата в 33-ата минута. Пол Погба хвърли спорен пас за Рашфорд, който обаче се пребори с Йошида и веднага подаде към самия Лукаку. Той пък от своя страна стреля яростно от точката за дузпа, пращайки топката във вратата на Саутхемптън – 2:1.

В 39-ата пък Ашли Йънг подаде към центъра за Маркъс Рашфорд, а английското острие се понесе към аутлинията. Младокът пусна по земя към Андер Ерера, а испанският халф вкара много елегантно топката във вратата на МакКарти, след като бе точен с пета – 2:2. Това даде криле на „червените дяволи”, които опитаха да осъществят пълен обрат още до почивката, но по-големи опасности пред МакКарти нямаше.

Именно експресното изравняване от Юнайтед витаеше позитивен развой за гостите в Южна Англия, ала вместо това футболистите на Жозе Моуриньо доиграха втората част, както играха през първите 25 минути в мача.

В 52-ата минута Йънг достави от свободен удар на близката греда за Фелаини, чийто удар обаче премина край страничния стълб на МакКарти. Седем по-късно пък Редмънд стреля от пряк свободен удар, но Давид де Хеа направи комфортно спасяване.

В 63-ата година пък Обафеми бе проснат от МакТоминей в наказателното поле, ала съдията Кевин Френд не взе решение, което да отсъди дузпа в полза на „светците”. Пет по-късно Габиадини отправи удар от средна дистанция, който приключи в обятията на Де Хеа.

Пол Погба загуби топката изненадващо в средата на терена, а Редмон отправи далечен изстрел. Топката летеше опасно към средата на вратата, но испанският страж на гостите изби в корнер. До края на срещата Саутхемптън продължи да е по-активният от двата отбора, но тази му активност не се материализира в попадение във вратата на Юнайтед. Пропуски направиха Габиадини и Редмънд, но те не бяха толкова опасни за вратаря на Юнайтед.

По този начин Юнайтед остана на седмото място във Висшата лига с 22 точки, а Саутхемптън също запази мястото си в зоната на изпадащите и вече има девет пункта. В идния кръг Манчестър Юнайтед приема Арсенал, докато Саутхемптън гостува на Тотнъм.