Манчестър Юнайтед замина за предсезонното си турне в САЩ, а извън борда на самолета остана Алексис Санчес. Това стана ясно днес и будеше съмнения в отношенията на чилийския полузащитник с ръководството на Юнайтед.

Проблеми между страните няма, а визовият режим в САЩ е свързан с невъзможността на Алексис да се качи на самолета със своите съотборници.

Както е известно, 29-годишният полузащитник бе осъден на 16 месеца затвор през февруари, след като бе нарушил испанските закони за авторски права в Испания. Той се договори с прокурорите да върне парите, които дължи, плюс лихвите.

Осъдиха Алексис на 16 месеца затвор

Според американското законодателство, то не предоставя свободно виза на хора, които са прясно осъждани и сега адвокатите на Санчес, както и тези на Манчестър Юнайтед са се задействали, за да изкарат визата на своя клиент. Юристите уверили медиите, че има вариант да се осъществи достъп до САЩ, макар играчът да има проблеми със законите.

Манчестър Юнайтед публикува снимки на Санчес, който тренира на „Карингтън” през изминалата седмица, а в неделя бе щракнат да излиза на вечеря с приятели, вместо да носи куфара на летището в Манчестър.

Хуан Мата, Андер Ерера и защитникът Антонио Валенсия се качиха на борда на самолета.