Бившият халф на Манчестър Юнайтед Ники Бът бе призован в съда и се яви за изслушване, което го обвинява бившата му съпруга за побой. 44-годишният Бът бе заловен от полицията през април, след като се е получило обаждане от Хейл за побой над жена.

В сряда, той присъства в съда на магистратите в Манчестър за изслушване, в което той пледира за невинен за посегателство над Шели Бът, която върна моминското си име Шели Барлоу.

Той също така отказа да плати 800 паунда за пораженията по iPhone 7, който принадлежи на госпожа Барлоу. По-рано полицията в Манчестър заяви, че е била повикана в имот на Бродуей, Хейл, на 16-и април, а една жена е получила разрез на ръката си, от който се нуждае от болнично лечение.

Адвокатът на Бът – Лиза Робъртс, заяви, че недоумява как е възможно жалбоподателят да е получил травма тогава, и че повредите по телефона са били, след като е бил хвърлян по лицето на Бът.

Насрочването на процеса вече е направено и датата за делото е 27-и февруари. То ще продължи два дни. Бът получи информация, че няма нужда да присъства в съда на 9-и януари, но е длъжен да бъде там на самото дело.