Треньорът на норвежкия Кристиансунд – Кристиан Микелсен – изрази задоволството си от успеха на Оле Гунар Солскяер в Манчестър Юнйатед. Специалистът обаче разкри и някои черти от характера на новия мениджър на „червените дяволи“. Двамата се познават от деца и са добри приятели и днес.

Солскяер спечели първите си пет мача начело на състава от „Олд Трафорд“.

„За хората, които са били в неговия приятелски кръг, това е нещо нереално. Всичко изглежда нереално. Оле Гунар извади един потъващ кораб, изпълнен с много негативизъм и хленч. Онова, което той преживява сега, е велико“, коментира Микелсен.

„Случващото е доказателство за същността на футбола – но ако си добър, работиш усилено и имаш потенциал. Оле Гунар направи пътека за всички нас, които имаме норвежки паспорти, при това не веднъж, а два пъти. Той руши границите.“

„Оле винаги е бил упорито копеле, което си поставя цели и иска да ги постигне. Говорите за усмивката, за любезния Оле Гунар, но той е и дявол – той е победител, който не се страхува да каже всичко, когато е необходимо. В същото време той е олицетворение на добрите норвежки ценности, които притежаваме. Това е Оле Гунар“, коментира неговият приятел.