След съботния четвъртфинален мач от ФА Къп между Манчестър Юнайтед и Брайтън (2:0) една от централните теми за дискусии бе очевидно подновеният конфликт между Люк Шоу и мениджъра на „червените дяволи” Жозе Моуриньо. Британският ежедневник „Телеграф” твърди, че доста от футболистите в съблекалнята са се настроили срещу португалеца, който за пореден път намери начин да унизи английския бранител.

Моуриньо бесен, че ръководството не си върши работата

22-годишният Шоу бе заменен още на почивката в двубоя срещу „чайките”, в който Юнайтед отново не убеди с представянето, но поне се класира за полуфиналите. След срещата Моу опита да неглижира ситуацията, описвайки решението си като тактическо, макар всички на Острова добре да знаят, че специалистът сипе критики по подопечения си почти от деня, в който пое отбора.

Той пречупи Специалния! Люк Шоу с нов договор в Юнайтед

В началото на миналия месец имаше индикации, че двамата най-сетне са на една вълна. Тогава Специалния заяви, че е видял еволюция в играта на Люк Шоу и най-логичното следствие от това ще бъде предложение за нов договор, с който англичанинът „ще остане футболист на Юнайтед за години напред”.

Сега обаче историята явно започва да се повтаря. Макар да не бе особено забележителен срещу Брайтън, със сигурност Шоу не беше най-слабият за „червените дяволи”. Според „Телеграф” за повечето футболисти в отбора смяната на младока е била истински шок.  Голяма част от съблекалнята вече вярва, че Специалния се отнася несправедливо и тенденциозно спрямо Шоу, като в случая не става дума за нищо друго освен чиста проба демонстрация на сила от наставника.

Моуриньо зверски рендоса своя Юнайтед

Не е учудващо, че издания като „Таймс” и „Сън” излязоха със заглавия, че Шоу е взел окончателно решение да напусне „Олд Трафорд”. Бившият играч на Саутхемптън просто не виждал как би могъл да се наложи, докато среща подобно отношение от треньора. „Сън” дори алармира за спречкване между двамата по време на тренировката непосредствен преди срещата с Брайтън.