Греъм Потър отказа оферта на Аякс, който загуби в неделния ден с унизителното 0:6 гостуването на големия си съперник Фейеноорд и изглежда ще пропусне участие в Шампионската лига. „Червено-белите“ заемат шестото място в Ередивизие и изостават от третия Твенте с 15 точки. Съобщава се, че Греъм Потър е отхвърлил възможността да стане старши-треньор на Аякс.

48-годишният бивш мениджър на Брайтън и Челси е водил разговори с клуба от Амстердам за завръщане на ръководния пост и се смята, че е бил основен кандидат. В моменат той е без работа, след като бе уволнен от Челси през април миналата година след проблемен 7-месечен период на "Стамфорд Бридж".

Sky Sports News обаче съобщава, че той не се интересува от поемането на работата в Аякс. Кошмарният сезон на нидерландския гранд достигна най-ниската си точка. Загубата с 0:6 от Фейенорд бе най-тежкото поражение на клуба в историята на елитната нидерландска дивизия.

Потър е свързван с Манчестър Юнайтед като потенциален заместник на Ерик тен Хаг, ако треньорът бъде уволнен. Известно е, че той е отхвърлил предложенията да поеме Лион и шведския национален отбор. Потър е работил заедно с бъдещия спортен директор на Манчестър Юнайтед Дан Ашуърт, когато е бил в Брайтън.