Трансферната цел на Манчестър Юнайтед Коди Гакпо призна, че ще обмисли да остане в ПСВ, ако холандският отбор победи Рейнджърс в плейофа за Шампионската лига този месец.

Ерик тен Хаг насочи вниманието си към 23-годишния холандец, след като пропусна да вземе нов нападател, но изглежда липсата на футбол в Шампионската лига може отново да попречи на трансферните планове на „червените дяволи”.

ПСВ все още не е получил официална оферта от Ман Юнайтед за високооцененото крило, но интересът на Тен Хаг принуди Гакпо да обмисли бъдещето си извън Айндховен.

Вицешампионите на Ередивизи си осигуриха място във финалната фаза на плейофите на Шампионската лига с обща победа 4:3 над Монако във вторник и сега ще играят с Рейнджърс за място в груповата фаза на състезанието.

Въпреки че привлече интерес от Олд Трафорд, Гакпо настоя, че е по-вероятно да остане в Айндховен, ако ПСВ се класира за елитния турнир.

„Първо трябва да се съсредоточим и да се опитаме да стигнем до Шампионската лига“, каза Гакпо пред ESPN след мача.

„Тогава е по-вероятно да остана. Мисля, че никъде не съм казвал, че напускам, така че определено има шанс да остана. Отворен съм за чаша кафе с ръководството – или кафе за тях и вода за мен. Ще видим как ще е.“ – завърши той.