Пол Погба бе оставен извън състава на Манчестър Юнайтед за тренировъчния лагер в Испания, след като продължава възстановяването си след операция на глезена.

Френският национал ще остане в Манчестър заедно със своя съотборник Скот Мактоминей, който страда от контузия на коляното. Клубът даде почивка на играчите си тази седмица и ще пътува до Марбея в събота, като сред заминаващите за испанския курорт е и новото попълнение Одион Игало. Бруно Фернандеш, друга нова покупка, също ще бъде част от тренировъчния лагер. Погба не е играл от Боксинг Дей насам и ще се надява да бъде готов за важното гостуване на Челси в битката за топ 4 на 17 февруари.

26-годишният футболист изигра всички двубои през август преди да започнат проблемите с глезена, които го оставиха извън игра три месеца, и получи нова травма при завръщането си през декември, която го принуди да се оперира в началото на 2020. Мактоминей, междувременно, разкъса коленни сухожилия също по време на успеха над Нюкасъл на Боксинг Дей и е за дълго извън терените, но изрази надежда, че скоро ще се завърне отново в игра.

Няколко от играчите на „червените дяволи“ избраха да подновят тренировки в петте дена почивка, осигурени от мениджъра Оле Гунар Солскяр преди пътуването до Марбея, като сред тях бяха Джеси Лингард, Люк Шоу и Диого Далот, заснети заедно в Дубай. Клубът първоначално възнамеряваше да пътува до Близкия Изток за зимната пауза, но Солскяр разкри, че опасения относно безопасността са ги принудили да променят плановете си. /БГНЕС