Футболистът на Манчестър Юнайтед Пол Погба не скри своето възхищение от звездата на Барселона Лионел Меси.

„За първи път се изправих срещу Меси във финала на Шампионската лига. Тогава бях много малък. Меси и футбол са две неща, които вървят заедно. Възхищавам се на него. Той прави неща, които никой друг не може. Всичко, което той прави е специално. Футболът е вътре в Меси. Той го чувства и е невероятен“, сподели Погба в интервю за „TyC".

„Когато бях малък гледах изявите на Зидан, Роналдиньо, Роналдо, Меси…имах видеоклипове с Марадона, Пеле Кака. Исках да притежавам добродетелите на много футболисти. Сега ми харесват изключително много Иниеста, Яя Туре, Модрич, а също така и Де Брюин, който е млад и е много силен халф“, добави французинът.

„Нещата, които Зидан правеше на терена ме докосваха най-много. Роналдо и Тиери Анри също бяха пример за мен. Тяхната игра ме караше да бъдат щастлив“, продължи той.

„Аржентина е много силен отбор. Когато бях малък, гледах техни мачове и изявите на Марадона. Разполагаха с много силен отбор, който бе съставен от интелигентни играчи. Сега отборът им също е много силен и могат да постигнат много на Световното първенство в Русия.“

 „Славата е хубава, но има две части. Сега не мога да отида на разходка в Манчестър, защото хората постоянно ме спират да ми искат автограф, да се снимат смен, заговарят ме и не мога да живея като нормален човек. Аз съм нормален човек, когато съм си у дома“, каза още Пол Погба.