Манчестър Юнайтед направи огромни подобрения този сезон, но се нуждае от трофеи, за да гарантира успешна кампания, на мнение е френският полузащитник на тима Пол Погба.

„Червените дяволи“ са пети в подреждането на Висшата лига с 58 точки, но могат да изместят Лестър и Челси, изкачвайки се на третата позиция, при победа над Саутхемптън на „Олд Трафорд“ по-късно тази вечер, като концентрацията им е насочена върху класиране за Шампионската лига. Съставът на Оле Гунар Солскяр, намиращ се в отлична форма, е в борбата и за ФА Къп, където се изправя в полуфиналите срещу Челси на „Уембли“, както и Лига Европа, където са с единия крак в четвъртфиналите след разгромния успех при визитата на ЛАСК Линц в Австрия.

„Юнайтед са символ на трофеи, всички знаем това. Има трофеи, които знаем, че можем да вземем. Не искаме тази възможност да ни се изплъзва. Ще направим всичко по силите си, за да спечелим тези два трофея“, сподели 27-годишният световен шампион с Франция за клубния сайт. „Червените дяволи“ са в серия от 17 поредни мача без загуба във всички турнири и според Погба тази силна поредица се дължи на баланса между атаката и защитата.

„Може да го наречете компактен отбор. Понякога преди може би играехме твърде дефанзивно или твърде офанзивно, и нямахме този баланс или контрол. Сега имаме баланс в играта, както и повече организация. Подобренията в играта са огромни, но не искаме да спираме до тук. Има още какво да развиваме и да постигаме, все още не сме спечелили нищо. Ако продължаваме да правим това, което правим в момента, то тогава не смятам, че има нещо, което да ни спре по пътя към изпълняване на поставените цели“, изрази увереност полузащитникът на Юнайтед.

Погба впечатлява с изявите си след завръщането от контузия на глезена, реализирайки първия си гол в лигата от април 2019-а насам миналата седмица при победата над Астън Вила като гост с 3:0.