Пол Погба няма Рой Кийн фактора в себе си и Манчестър Юнайтед отчаяно се нуждае от негов заместник с подходящия манталитет и страст. На това мнение е клубната легенда Теди Шерингам, който на този ден преди 21 години отбеляза изравнителното попадение в легендарния финал на Шампионската лига срещу Байерн Мюнхен, спечелен с 2:1 в Барселона.

Бившият нападател се появи в днешния епизод на The Football Show, за да маркира историческото събитие, превърнало рекордьора по титли в Англия в единствения отбор в страната с требъл.

Френският национал Погба продължава да привлича критики заради изявите си на „Олд Трафорд“ и Шерингам каза, че манталитетът му дърпа Юнайтед назад.

„Хората споменават топ играчи и капитани. Когато нещата не се получаваха по наше време, Рой Кийн се нагърбваше с отговорността. Той винаги ни мотивираше и повеждаше напред. Когато погледнем Погба, да, той е талантливо момче, но притежава ли същия манталитет? Вдига ли отбора на Манчестър Юнайтед? За мен отговорът е отрицателен“, започна той.

„Той ни дава погрешна представа за това какви са играчите на Юнайтед – да, понякога е хубаво да си с високо самочувствие и да си арогантен, Дуайт Йорк беше такъв футболист, голяма усмивка на лицето си, когато беше на терена. Но Йорк притежаваше желанието да действа по правилния начин в правилните моменти. Трябва да притежаваш това и не мисля, че Пол Погба е правилният човек. Той трябва да напусне, така че на негово място да дойде някой с правилния манталитет, който ще изведе Юнайтед до добре познатите висоти“, завърши Шерингам.