Мениджърът на Челси Маурисио Почетино оправда загубата от Манчестър Юнайтед (1:2) с липсата на достатъчно енергия в състава му. Според него фактът, че "червените дяволи" са имали ден повече за почивка, също е оказал своето влияние. Въпреки това той призна превъзходството на съперника и го поздрави за победата.

"Началото бе трудно, защото те показаха страхотна енергия. Може би ние бяхме уморени, защото в неделя играхме 60 минути с човек по-малко. Трудно бе да започнем мача така, както искахме. Вероятно това е една от причините. В подобни мачове ден повече за почивка оказва своето влияние. В тази ситуация ни липсваше малко енергия в началото. Все пак трябва да призная, че те бяха по-добрият отбор и заслужено спечелиха", сподели Почетино.

Специалистът далеч не бе толкова гневен от това поражение, както след загубата с 1:4 от Нюкасъл.

"Ситуацията е същата, както преди няколко седмици или няколко месеца. Да, бихме искали да подобрим класирането си. Всъщност ние се представяхме доста добре до мача с Нюкасъл. След това стояхме добре и срещу Брайтън, а днешният резултат е справедлив. Не съм притеснен, защото имаше много фактори, заради които се получи този резултат. Ние сме проект, който, както казвам от началото на сезона, тепърва се изгражда. Знаехме, че дори и с всички налични играчи, ще ни е трудно, а сега, когато половината ни състав е аут, става още по-сложно. Трудно ми е да говоря, не е честно, но това е реалността. Трябва да подобрим представянето си. Доста играчи пристигнаха с големи очаквания и е време да покажат какво могат", допълни аржентинецът.