Отборът на Манчестър Юнайтед победи Брайтън с 3:1 в домакински двубой от 12-ия кръг на efbet Лига. Андреас Перейра откри резултата в 17-ата минута. Малко по-късно Прьопер си отбеляза автогол и на почивката резултатът бе 2:0 за домакините. През втората част Люис Дънк върна едно попадение за "чайките", но радостта им бе краткотрайна, след като само 2 минути по-късно Маркъс Рашфорд възстанови аванса от два гола и оформи крайното 3:1. 

Срещата започна активно за "червените дяволи". В 15-ата минута Маркъс Рашфорд се стрелна в наказателното поле след хубава индивидуална акция. Англичанинът вдигна поглед и опита прострелен удар в средата на целта, но Матю Райън направи страхотно спасяване, за да го лиши от миг на слава. Последваха напрегнати минути. 

Антони Марсиал отигра перфектно към Андреас Перейра, чийто отклонен удар от наказателното поле премина покрай безпомощния вратар на Брайтън и направи резултата 1:0 за домакините. 

В 19-а минута настъпи суматоха в наказателното поле на "чайките", а Дави Прьопер имаше нещастието да изпрати топката в собствената си врата и да удвои аванса на "червените дяволи". Съдията Джонатан Мос поиска ВАР, за да провери редовността на гола. След като разгледа ситуацията, реферът зачете попадението и резултатът стана 2:0.

В 27-ата минута Маркъс Рашфорд падна на тревата след намеса на защитник. Всички играчи се впуснаха в преследване на съдията, но той не показа интерес към претенциите за наказателен удар и играта продължи. 

В 29-ата Шейн Дъфи пропусна добра голова възможност, след като спечели топката от статичното положение и нанесе прецизен удар отблизо, но кълбото премина встрани от лявата греда. 

До края на първата част опасни ситуации пред двете врати липсваха.

42 снимки

В 57-ата минута съдията Джонатан Мос реши да прегледа по-ранна ситуация, в която Брендън Уилиямс влезе грубо в краката на противник, но след прегледа с помощта на ВАР реферът показа само жълт картон на защитника. 

В 64-ата Паскал Грос изпрати чудесно центриране от ъглов удар, което намери Люис Дънк, а той по перфектен начин спечели борбата във въздуха и вкара топката под напречната греда с удивителен удар с глава. 

Радостта на "чайките" обаче бе краткотрайна, след като само две минути по-късно Маркъс Рашфорд възстанови аванса от две попадения. Антони Марсиал бе на добра стрелкова позиция, но видя съотборника си и му подаде топката. Англичанинът си я спря перфектно и преодоля вратаря с прецизен удар, рикоширал в напречната греда, правейки резултата 3:1.

Последваха активни минути за "червените дяволи", които можеха да качат резултата, но пропуснаха всичките си възможности. 

В 71-ата Брендън Уилямс прибра страхотно подаване в наказателното поле и пропусна от удобна позиция. Секунди по-късно Даниел Джеймс също отправи изстрел към вратата на Матю Райън, но стражът реагира перфектно. По-късно Рашфорд се отличи с добро индивидуално действие, извъквайки се от защитата на "чайките" и озовавайки се сам срещу вратаря. Англичанинът отправи удар по трева в средата на целта, но Матю Райън успя да предвиди посоката и да предотврати попадението.

До края на срещата липсваха повече опасни ситуации и резултатът се запази. 

Така Юнайтед записа четвърта победа във Висшата лига през този сезон и се намира на 7-о място с 16 точки в актива си. Брайтън, от своя страна, приключи с победната серия и заема 11-о място с точка по-малко.