Българската звезда Димитър Бербатов се предложи изненадващо за спортно-технически директор на бившия си клуб Манчестър Юнайтед в началото на седмицата. И изведнъж името му не просто започна да се спряга за поста, но дори и срещна подкрепа от едно от най-авторитетните регионални издания там - Manchester Evening News. Ето и какво написа то за Бербо: 

"Работата като спортно-технически директор в Манчестър Юнайтед е тази, за която всички говорят и за която всички имена се спрягат, но феновете все още очакват кого ще изберат големите шефове. Вече чухме кои ли не кандидати - от Майк Филън, през Пол Мичъл, до Рио Фърдинанд и Дарън Флечър."

"Имена с минало в Юнайтед доминират тази машина за слухове, като единствен бившият трансферен гуру на Тотнъм и Саутхемптън в лицето на Мичъл изглежда извън битката за поста. И ако проваленият сезон на Юнайтед не накара ръководството да гледа в перспектива за тази длъжност, то няма какво друго."

"След тези 12 мача в края на сезона, които бяха пълен провал, изпълнителният директор Ед Уудуърд най-накрая осъзна, че е време да се извършат промени и да приемат начина с назначаване на спортен директор, която стъпка останалите грандове в Англия предприеха."

"Всички се съгласяват, че Юнайтед трябва да назначи човек с опит, макар че се говори за почти сигурния избор на Дарън Флечър, който вече е провел първи разговори. Той все още е активен футболист, макар че се очаква да напусне Стоук Сити и през лятото да спре с футбола на 35-годишна възраст."

"Шотландецът ще е рисков избор, както и Фърдинанд, както и Филън. Макар че изборът на клуба ще е по-скоро на фигура, която да няма чак такава роля при трансферите. Неговата роля ще е да бъде свързващото звено между борда на директорите и Оле Гунар Солскяер."

"През седмицата Бербатов направи необичайната стъпка да се предложи сам за поста и може да се шокирахте първоначално, но такъв ход съвсем не изглежда неправилен, дори напротив. Той ще е идеален за ролята на архитект на културната идентичност на клуба, за която ще може да се бори."

"Точно с Бербатов клубът ще има предпоставка за строене на такава идентичност. И както сам казва той, Юнайтед ще назначи човек с подходящата квалификация и диплома, който има широк набор от контакти по света (играл е все пак в Германия, Франция, Гърция, Индия и България) и е добре познато име в Европа. А и да не споменаваме само пословичните увереност и сила на българина."

"С последните си медийни изяви 38-годишният бивш футболист показа, че не просто следи какво се случва в Юнайтед, но и даде полезни съвети кой да бъде купен от клуба, както и кой трябва да се махне заради слабите си изяви."

"В момента Бербатов има имидж на "филмова звезда". И всъщност дори се снима във филм, но не в това е въпросът, защото в този случай може да е дори нещо добро. Това само показва, че той може да действа спокойно при срещите си с Уудуърд или семейство Глейзър, без да се притеснява да защити вижданията на Солскяер."

"Личи си, че все още той се интересува и милее за Юнайтед и не се страхува да повдига за решаване проблеми, които трябва да бъдат решени. Назначаването му, разбира се, би било огромен риск, но така би било и с всеки на неговата позиция. Но може да се окаже и точно това, от което клубът има спешна нужда."

"А и той сам заби гвоздея в цялото си представяне: "Не можеш да очакваш да получиш такава роля, само защото си играл в Юнайтед. Клубът ще сгреши, ако разчита само на това. Аз съм човек, който е запознат с изискванията на работата и съм готов за нея." Така че Бербатов може да се окаже нещо повече от просто един бивш нападател на отбора. Може да се окаже ресурс", написа Manchester Evening News.