Рекордната покупка на Манчестър Юнайтед Хари Магуайър бе сравнен с аматьор от Неделната лига от бившия полузащитник на Реал Мадрид Рафаел ван дер Ваарт.

Магуайър премина на „Олд Трафорд“ от Лестър за 80 млн. паунда през лятото, което го направи най-скъпия защитник в света. Той няма пропуснат мач от началото на сезона в Премиършип, като игра за последно при равенството с лидера Ливърпул 1:1 в неделя.

Ван дер Ваарт обаче явно не е привърженик на английския национал, като отбеляза, че сънародникът му Върджил ван Дайк струва почти 300 млн. паунда, ако Магуайър е 80 млн.

„Когато наблюдавам аматьорски мач в неделя, мога да видя трима играчи като него. Сериозен съм“, сподели Ван дер Ваарт за Ziggo Sport.

„Може да прозвучи глупаво, но той така или иначе няма да разбере. В крайна сметка, тук говорим за трансфер на стойност 90 млн. евро. В такъв случай Ван Дайк трябва да е 300 млн. евро“.

Това не е първият път, в който Ван дер Ваарт критикува бранителя, след като бившият полузащитник на Тотнъм определи Магуайър като „най-слабият играч на терена“, когато Англия отстъпи на Холандия с 1:3 в Лигата на нациите през юни.

„Забавно е, защото по време на Лигата на нациите, работех за холандската телевизия“, сподели той за Sky Sports.

„И помня как коментирахме, че „Хари Магуайър е безспорно най-слабият играч на терена“. И впоследствие 2-3 месеца по-късно, 80-90 млн. паунда? Това е невероятно“, завърши холандецът. /БГНЕС