Бившият селекционер на Англия Сам Алардайс сподели, че крилото Антони Марсиал с нищо не е доказал, за да заслужи подновяване на договора си.

Спекулациите около бъдещето на френския футболист на Манчестър Юнайтед не стихват, а футболистът е в изчаквателна позиция за своето бъдеще, след като не знае какво ще бъде то за мениджъра Жозе Моуриньо.

Марсиал е изиграл едва 60 минути през този сезон, като имаше липса на минути и през миналата кампания. Те донесоха липсата му в състава на Франция за Мондиал 2018, който стана световен шампион в Русия, а Алардайс смята, че Марисал не заслужава да продължи своята кариера на „Олд Трафорд”.

„Ще бъда много изненадан, ако Манчестър Юнайтед предложи петгодишен контракт на Антони Марсиал. Това е моето мнение. Момчето е в четвъртия си сезон в отбора и не мисля, че успя да покаже нещо впечатляващо през тези години”, сподели Алардайс пред английски медии.

„Видяхме няколко негови брилянтни изяви, но те бяха порядъчни. За да си играч на Юнайтед, то ти трябва да си брилянтен винаги. Важно е да отбележим също така, че откакто е в тима смени двама наставника, които трудно намират неговото място на терена. Това е показателно”, продължи със словата англичанинът.

Марсиал се превърна в най-скъпия тийнейджър във футбола, след като бе закупен от Монако преди три години за 58 милиона паунда.