Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяр заяви, че младият му нападател Мейсън Грийнууд е готов да играе за националния отбор на Англия.

В събота 18-годишният Грийнууд се разписа два пъти за победата над Борнемут с 5:2 и вече може да се похвали с 15 гола за клуба във всички съревнования този сезон.

Солскяр се възхищава от голмайсторските умения на Грийнууд и никак няма да се учуди, ако футболистът му получи повиквателна за Европейското първенство следващото лято.

"Мисля, че когато играеш за Манчестър Юнайтед, това е достатъчно добра и достатъчно сложна проверка. Ако ти издържиш този тест, значи можеш да играеш за всеки отбор, а Мейсън притежава качества, които нямат много футболисти. Затова той може да играе мъжкия отбор на Англия или за тима до 21 години, за мен е безразлично. Аз знам, че той играе добре за нас и е забележително, че можем да разчитаме на него. Мейсън е роден голмайстор, така че той винаги ще бележи. Той е скромно момче, иска да се учи, слуша и работи упорито. Мейсън е един от най-добрите, с които съм работил и виждал. Той е толкова хладнокръвен", заяви Солскяр. /БГНЕС