Одион Игало ще бъде в състава на Манчестър Юнайтед за сблъсъка от Висшата лига с Челси идния понеделник, независимо че пропусна тренировъчния лагер в Испания поради опасения, че няма да бъде допуснат да се върне във Великобритания при затягане на мерките срещу епидемията от коронавируса.

30-годишният нигерийски национал се присъедини към „червените дяволи“ под наем до края на сезона в последния ден от януарския трансферен прозорец от китайския Шанхай Шънхуа. Въпреки отсъствието на нападателя от лагера в Испания, мениджърът на Юнайтед Оле Гунар Солскяр потвърди за клубния сайт, че той ще бъде в групата за ключовия сблъсък със „сините“, който ще бъде от огромно значение в битката за място в топ 4.

„Да, той ще пътува с нас. Ще видим в какво физическо състояние ще бъде тази седмица и ще го подготвим за срещата. Искаме да го интегрираме възможно най-бързо, разбира се – той има неистово желание да играе за нас“, сподели норвежкият специалист.

Игало, който игра в китайската Суперлига в последните три години след преминаването си в Чанчун Ятай от Уотфорд, бе привлечен за заместник на контузения Маркъс Рашфорд. Челси в момента окупира четвъртото и последно място, даващо право на участие в Шампионската лига догодина, и е на шест точки от осмия в таблицата Юнайтед. Останалите три места в зона ШЛ изглеждат сигурни за Ливърпул, Манчестър Сити и Лестър, който има преднина от десет точки пред четвъртия Шефилд Юнайтед и мач по-малко.