Крилото на Манчестър Юнайтед Антони е обвинен в „домашно насилие, заплаха и телесна повреда“ от бивша негова приятелка в родната му Бразилия. Бразилското издание Globo Esporte съобщава, че Габриела Кавалин, която имаше връзка с 23-годишния нападател през 2022 г., е подала сигнал в полицията в Сао Пауло.

В доклада се посочва, че тя твърди, че е била нападната от Антони на 20 май - ден, в който бразилският национал се появи за Юнайтед в мач от Висшата лига с Борнемут на "Виталити Стейдиъм". Докладът включва също „снимки на ожулвания и заплашителни съобщения“, докато се казва, че Кавалин е обсъждала и преди агресивното поведение от Антони.

Кавалин сега призовава властите в Бразилия да предприемат „спешна защитна мярка“, докато се събират допълнителни доказателства по случая.

Освен това Globo Esporte съобщава, че Антони е имал връзка с въпросната жена през 2022 г., като Кавалин разкрива в социалните медии през юни 2022 г., че е претърпяла спонтанен аборт, когато двойката е очаквала първото си дете.

Не е направен коментар от Антони, неговите представители или Манчестър Юнайтед.