Манчестър Юнайтед записа втора победа от старта на първенството във Висшата лига, след като надигра Суонси като гост с 4:0. Головете за успеха реализираха Баи в 45-ата минута, Лукаку, Погба и Марсиал в последните 10 минути на двубоя.

Още откриващите минути загатнаха, че предстои вълнуващ мач. Само в рамките на секунди двата отбора си размениха по една чиста ситуация. 

В 3-ата минута Ерик Баи се справи ужасно в отбрана и вместо да изчисти в тъч, нацели тялото на пробиващия по фланга Джордан Аю. Топката не просто остана в игра, а нападателят продължи да пробива необезпокояван. Вече отстрани в наказателното поле той пробва центриране, за което Давид Де Хеа не бе подготвен и замръзна на място, тъй като траекторията отведе кълбото към вратата. То обаче удари напречната греда и продължи движението си към другия фланг.

Юнайтед отвърна по чудесен начин, като Ромелу Лукаку бе изведен между Алфи Моусън и Федерко Фернандес. Белгиецът стигна до точката на дузпата, спря и пробва пас към Рашфорд, но топката не мина. Тя се върна при Лукаку, който този път стреля моментално и силно встрани от целта.

Екшънът продължи и в 9-ата минута гостите също нацелиха рамката на вратата. Мата центрира от пряк свободен удар, като насочи подаването си към близката греда. Фил Джоунс, чиято засада остана незабелязана от съдиите, се извиси и стреля с глава, като намери напречния стълб над вратаря Лукаш Фабиански. Впоследствие играчите на домакините изчистиха.

"Червените дяволи" контролираха действията на терена и владееха топката доста повече от "лебедите", но до гол не се стигаше.

В 36-ата минута на двубоя Рашфорд получи добър пас, но след изстреля Фабиански беше на ниво и улови кълбото. Шест минути по-късно Мата пропусна да открие резултата.

В 45-ата минута на първата част след центриране от корнер Погба стреля, Фабиански изби в гредата, но Баи притича и се разписа почти от голлинията.

През втората част отново атаките на Манчестър Юнайтед бяха по-опасни като Матич, Рашфорд, Погба и Лукаку бяха превзели половината на домакините.

В средата на полувремето домакините тръгнаха да търсят гол, в 70-ата минута Фернандес стреля с глава, но от бранител кълбото излезе в корнер. След изпълнението му нямаше кой да засече кълбото към вратата на Де Хеа. В 80-ата минута на двубоя Ромелу Лукаку получи отличен пас от Мхитарян и от няколко метра удвои преднината на Юнайтед.

В 82-ата минута отново Мхитарян се превърна отново в асистент и Погба излъга Фабиански, за да направи резултата класически 3:0. В 84-ата минута Марсиал се разписа, за да направи резултата 4:0 при отлична атака на Юнайтед.

Така в рамките на шест минути Юнайтед се разписа три пъти, а в крайна сметка Юнайтед победи с 4:0 и с 6 точки е лидер в класирането с голова разлика 8:0. Суонси са 12-ти с 1 точка.