Крилото на Манчестър Юнайтед Даниел Джеймс разкри, че не толкова отдавна преди трансфера си на „Олд Трафорд” е бил стигнал до положение да вярва, че никога няма да успее да направи кариера във футбола. Уелският национал изказа специални благодарности на бившия си мениджър в Суонси Сити Греъм Потър, който по думите му го е спасил от депресията.

21-годишният играч е един от малкото светли лъчи в сезона на Юнайтед до този момент, като вече беше избран от феновете за Играч №1 за август в клубната анкета. На този фон неговите предишни тревоги звучат още по-невероятно.

„Мисля, че бях стигнал най-ниската точка в своята кариера. Отидох в Шрюсбъри под наем, а след месец се върнах без да съм изиграл нито един мач – бях контузен и се самосъжалявах”, разказа Джеймс.

„Не вярвах, че ще успея като футболист. Очевидно около мен имаше хора, които ме подкрепяха, но вътре в себе си се съмнявах – отидох под наем, не играх и се върнах. Наистина си мислех, че не това е моят път.”

„В онзи сезон мисля, че изиграх всичко на всичко 10 мача, като включим и контузиите.”

„През следващия сезон беше същото. Исках да отида отново под наем, но тогавашният треньор – който сега работи в Брайтън – ми каза: „Чувствам, че тук имаш голям шанс да играеш”. Когато тази среща приключи, очевидно се радвах много, но и се чудех дали пък просто не беше мил с мен. Определено обаче той върна увереността в моята игра.”

Джеймс може да се похвали с 3 гола в 8 мача за Манчестър Юнайтед във Висшата лига, ала доста от случващото му се в момента се оказва трудно за смилане. „Все още не вярвам, че съм футболист на Манчестър Юнайтед. Пет години по-късно най-вероятно ще повтарям същото. Трябва да се щипеш всяка вечер, но няма как да се оставиш това да те завладее. Очевидно си в такъв клуб с причина и тя е да си вършиш работата. Да играеш на Олд Трафорд е нещо огромно и не бива да позволявам на напрежението да ме надвие”, добави националът на Уелс.