Семейство Глейзър няма намерение да продава Манчестър Юнайтед, въпреки че към клуба проявява интерес един от най-богатите хора в света - принцът на Саудитска Арабия Мохамад бин Салман.

В последните дни се заговори, че Бин Салман има желание да инвестира във водещ европейски клуб и се е спрял на един от най-популярните отбори в света - Манчестър Юнайтед. По този начин Саудитска Арабия ще последва примера на съседите си Абу Даби и Катар, които на практика притежават Манчестър Сити и Пари Сен Жермен. Според Скай Спортс обаче сегашните собственици на Манчестър Юнайтед - фамилията Глейзър, няма намерение да продава клуба, въпреки че в последните години липсата на успехи доведе до недоволство към тях от страна на феновете.

Въпреки липсата на трофеи, всяка година Юнайтед увеличава приходите си и подписва все по-апетитни спонсорски договори, а популярността на клуба не спира да расте. Според изданието Глейзър оценяват клуба на 4 милиарда паунда, но дори и да получат подобна оферта, не биха я приели, въпреки че това ще означава изключителна печалба за тях, тъй като през 2005-та година те купиха отбора за 790 милиона.

Саудитска Арабия се опитва да увеличи интереса към спорта в страната, като в момента строи цял град, посветен на спорта и забавленията, който ще се казва Ал Кадия и ще се намира на югозапад от столицата Рияд. Инвеститори от страна преговарят с ФИФА за преместването на Клубното световно първенство в Ал Кадия.

Арабски принц иска да купи Манчестър Юнайтед