Легендата на Манчестър Юнайтед Гари Невил призова ръководството на „червените дяволи” да вземе пример от кръвния враг Ливърпул, за да върне славата на клуба от последните години.

Невил, който в момента работи като футболен анализатор, бе категоричен, че в момента Юнайтед не разполага с гръбнак, докато в Ливърпул разполагат с играчи като Алосон, Ван Дайк, Фабиньо и Фирмино. Според бившия защитник, именно това са футболистите на „мърсисайдци”, около които се гради тимът на Юрген Клоп.

„Проблемът на Юнайтед в момента не са петимата млади играчи на терена срещу Лестър. Гръбнакът на отбора в момента е Де Хеа, Линдельоф Магуайър, Матич, Йънг и Мата. Всички млади играчи имат огромен потенциал. Юнайтед някак си трябва да намери своя гръбнак. Всички отбори, които печелят титли имат силен гръбнак”, сподели Невил.

„Този на Ливърпул е изграден от Върджил ван Дайк, който струва 75 млн. паунда, Роберто Фирмино, който бе купен за 30, Алисон, който е фантастичен вратар, и Фабиньо. Ливърпул привлече Ван Дайк, Фабиньо и Алисон и отборът се промени за една нощ. Ако Юнайтед привлече правилните трима играчи в настоящия си тим, то те няма да бъдат толкова далеч от претендентите за титлата”, каза още Невил.