Загубилият всякаква мотивация тези дни тим на Манчестър Юнайтед завърши сезон 2018/2019 с поредния конфузен резултат на своя сметка. Във финалния 38-и кръг „червените дяволи” на Оле Гунар Солскяер продължиха серията си без победа и паднаха с 0:2 у дома от изпадналия Кардиф Сити.

Норвежкият треньор напълни стартовата си единадесеторка с младоци като Мейсън Грийнууд, Скот Мактоминей и Диого Далот, а след почивката в игра се появи и друг талант като Анхел Гомес. Това беше малка утеха за домакинските привърженици, след като противникът стана първият и единствен тим през сезона, който отправи двуцифрен брой изстрели на „Олд Трафорд” към вратата на Давид Де Хеа още през първото полувреме.

Мачът можеше и да тръгне в друга посока, ако в 16-ата минута Грийнууд беше малко по-концентриран пред гола. 17-годишният англичанин скочи и засече центриране с глава, а вратарят Нийл Етъридж по страхотен начин попречи на топката да порази целта.

Шест минути по-късно гостите получиха правото да изпълнят дузпа след много куриозен момент. Натаниъл Мендес-Лейнг надбяга Далот отляво по атаката и нахлу в наказателното поле с едничката мисъл да центрира моментално. Играчът на Кардиф непохватно пропусна топката в опита да нанесе шут, а Далот го връхлетя със закъснял шпагат. Именно пострадалият Мендес-Лейнг се зае да изпълни и стреля точно в левия ъгъл – 1:0.

Скоро след това попадение Грийнууд изпусна още един шанс за Юнайтед. Младокът стреля никак нелошо към долния десен ъгъл, а Етъридж отново беше призван да се намесва.

След почивката начинът, по който домакините допуснаха втория гол в мрежата си беше крайно показателен. Кардиф получи тъч в половината на Юнайтед и топката беше хвърлена към ъгъла на наказателното поле, където Боби Рийд се вкопчи в здрава битка с Мактоминей. В крайна сметка никой от тях не игра с топката, а това позволи на Джош Мърфи да профучи на скорост и да нахлуе с нея в наказателното поле. Последва успореден пас покрай Смолинг и Мендес-Лейнг вкара на празна врата втория си гол в мача – 2:0.

До края на мача единственият забележителен миг беше появата на доскорошния капитан на „червените дяволи” Антонио Валенсия. Ветеранът влезе в игра за финалния четвърт час, за да може феновете да го изпратят подобаващо. Договорът на еквадореца изтича в края на юни.

Така Юнайтед записа пети пореден мач без победа във финалния етап от сезона и приключва кампанията на 6-о място с 66 точки. Тимът остана на 4 точки зад 5-ия Арсенал, на 5 зад четвъртия Тотнъм и на 6 зад третия Челси.