Отборът на Бърнли постигна шокиращата победа с 2:0 насред "Олд Трафорд" в пореден двубой от 24-тия кръг на Висшата лига. В края на първото полувреме Крис Ууд вкара даде аванс на гостите, преди Джей Родригес да довърши делото на момчетата на Шон Дайш за една историческа победа в "Театъра на мечтите". 

В 16-та минута домакините създадох първото си не лошо положение в мача. След добра атака по десния фланг Аарън Уан-Бисака намери Антони Марсиал на точката на дузпата, но французинът изобщо не успя да уцели топката, за да отправи точен удар към вратата на Ник Поуп. 

В 23-та минута играчи на домкинския на два пъти опитаха късмета си отдалеч. Първо шут на Андреас Перейра беше блокиран, след което такъв на Фред попадна право в ръцете не стража на гостите. 

В 32-та минута Даниел Джеймс пробва рефлексите на Поуп. След центриране на Уан-Бисака от аутлинията нисичкият уелсецът надскочи защитник на Бърнли и предизвика намеса на английския страж на гостите. Минута по-късно Чарли Тейлър изби решително топката от краката на Марсиал, който беше излязал на стрелкова позиция. 

В 39-та минута Бърнли се възползва от липсата на достатъчно свежи идеи в действията на Юнайтед и наказа своите домакини. След изпълнение на свободен удар от центъра на терена Бен Мий успя да отклони към Крис Ууд, който заби кълбото зад Давид Де Хеа за 1:0. 

Дванадесет минути след началото на второто полувреме Бърнли хвърли гостуващите трибуни в пълен екстаз. След комбинация между Крис Ууд и Джей Родригес последният успя да отправи смъртоносен изстрел под горната греда на Давид Де Хеа, който просто нямаше как да бъде отразен. По този начин резултатът стана 2:0. 

В 63-та минута Антони Марсиал и Мейсън Гринууд разменигха подавания, за да може последният да отправи силен удар по посока на вратата на Поуп, който обаче мина встрани. 

В 74-та минута Гринууд отново принуди Ник Поуп да се намесва след хубав удар отдалеч.

Девет минути по-късно младият англичанин отново беше на косъм от попадението. След хубав диагонален пас към Гринууд между линиите, нападателят се завъртя и отправи страхотен изстрел, който някак мина на сантиметри покрай десния стълб на вратата на Бърнли. 

Манчестър Юнайтед - Бърнли 0:2

0:1 - Крис Ууд (39)

0:2 - Джей Родригес (57)

Ето и двата стратови състави: 

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Джоунс, Магуайър, Уилиямс, Фред, Матич, Перейра, Мата, Джеймс, Марсиал; 

Бърнли: Поуп, Тейлър, Мий, Тарковски, Лоутън, Хендрик, Корк, Уестууд, Макнийл, Родригес, Ууд;