Кристъл Палас и Манчестър Юнайтед завършиха  0:0 в мач от 29-ия кръг на английската Висша лига. Равенството увеличи преднината на лидера Манчестър Сити на 14 точки пред "червените дяволи".
Домакините влязоха по-добре в мача и определено доминираха в първите минути. Още в 7-ата минута Кристиян Бентеке отправи страховито воле, но топката не намери очертанията на вратата на Хендерсън. Чудесен пробив на Патрик ван Аанхолт в 9-ата минута отляво бе спрян от Уан-Бисака, който с шпагат изчисти в корнер.
 
"Червените дяволи" отговориха подобаващо в 13-ата минута, когато Неманя Матич шутира от дистанция и след рикошет в Маккарти застрашително полетя към горния ляв ъгъл на Гауита. Стражът на "обръчите" обаче се разтегна и ефектно изби в ъглов удар. При последвалия корнер Кавани от вратарското поле не намери целта. И Маркъс Рашфорд пропусна от отлична позиция в 16-ата минута след пас на Люк Шоу.

Кристъл Палас Манчестър Юн

източник: SofaScore

Постепенно домакините изравниха играта и Манчестър Юнайтед трудно намираше път към вратата на Висенте Гуаита. Едва в 44-ата минута страхотно центриране по земя на Уан-Бисака постави в шах отбраната на Кристъл Палас, но Джон Уорд с гросмайсторски шпагат не позволи топката да стигне до Едисон Кавани. 

Втората част започна подобно на първата - с по-активна игра на Кристъл Палас. В 50-ата минута красив ножичен удар на Бентеке рикошира в гърба на Ерик Баи и излезе в корнер. Секунди по-късно защитата на "червените дяволи" отново бе поставена на изпитание, но завършващият удар бе право в ръцете на Хендерсън. В 59-ата минута късметът спаси Юнайтед от попадение. Удар от фаул на Лука Миливоевич бе спрян от стената на гостите и в настъпилото меле първи до топката стигна Таунзенд, но ударът му премина на сантиметри от десния стълб. 

Резервата Даниел Джеймс можеше да открие резултата в 78-ата минута, но ударът му с глава уцели защитника на Кристъл Палас Ван Аанхолт и топката излезе в ъглов удар. Натискът на "червените дяволи" се засили и Мейсън Гринууд в 81-ата минута опита да превземе вратата на Гуаита, но ударът му мина над гредата. Три минути преди края Люк Шоу обстрелва вратата на домакинине, но без успех.
 
Най-чистата ситуация за гол дойде в последната минута. Капитанът на Кристъл Палас Лука Миливоевич разсече отбраната на Юнайтед с перфектно подаване, което изведе Ван Аанхолт очи в очи с Хендерсън. Дуелът беше спечелен от вратаря, който спаси точката на "червените дяволи".
 
 
 

 

КРИСТЪЛ ПАЛАС - МАНЧЕСТЪР ЮН 0:0

 

КРИСТЪЛ ПАЛАС: 31. Гуаита, 2. Уорд, 8. Куяте, 24. Кейхил, 3. Ван Аанхолт, 4. Миливоевич, 22. МакКарти, 10. Таунзенд, 25. Езе, 9. Аю, 20. Бентеке

 
Мениджър Рой Ходжсън

МАНЧЕСТЪР ЮН: 26. Хендерсън, 29. Уан-Бисака, 3. Баи, 5. Магуайър, 23. Шоу, 31. Матич, 17. Фред (74 - 39. Мактомони), 11. Гринууд, 18. Бруно Фернандеш, 10. Рашфорд, 7. Кавани (76 - 21. Джеймс)

 
Мениджър Оле-Гунар Солскяер