Манчестър Юнайтед изживя един от най-слабите си трансферни периоди през това лято. След края на трансферния пазар – на 9 август, във Висшата лига, „червените дяволи“ не могат да са особено доволни от своята трансферна политика, както и от покупките, които успяха да вземат. И най-вече от тези, които не успяха да вземат.

20-кратният шампион на Англия привлече единствено 19-годишния Диего Далот от Порто и бразилеца Фред от Шахтьор Донецк. Провалените сделки обаче включват имената на бранителите Йери Мина от Барселона, Тоби Алдервейлд от Тотнъм, Хари Магуейър от Лестър, както и полузащитниците Иван Перишич от Интер и Андре Гомеш от Барселона.

Именно поради тази причина на „Олд Трафорд“ искат да направят голяма промяна в директорския екип, който ръководи спортно-техническата част. 

Според The Indipendent „червените дяволи“ се оглеждат за нов спортен директор. Работа, която по времето на сър Алекс Фъргюсън бе вършена изцяло от него. Някои от сочените имена за този пост са легендарният вратар Едвин ван дер Сар, който познава отлично структурите на клуба, както и настоящият спортен директор на Рома от началото на миналия сезон – Рамон Родригес Вердехо, познат като Мончи.

Едвин ван дер Сар

източник: Gulliver/GettyImages

Рамон Мончи

източник: Gulliver/GettyImages