Испанският плеймейкър Хуан Мата е постигнал споразумение с Манчестър Юнайтед за нов 3-годишен договор. 31-годишният футболист е успял да постигне далеч по-дълго споразумение, отколкото „червените дяволи” първоначално бяха склонни да предложат.

Според „Гардиън” Мата има намерение да остане част от клуба и след края на футболната си кариера. Неговият сегашен контракт изтича на 30 юни и това беше една от основните причини Юнайтед да влезе в преговори. Като цяло обаче доста хора на Острова не очакваха подобен ход от ръководството.

Имаше мигове от продължилите месеци наред разговори, в които изглеждаше, че двете страни няма да стигнат до договорка. Сега обаче е осъществен сериозен напредък – заплатата на Мата няма да се промени драстично от тези 140 хиляди паудна седмично, които в момента играчът получава. За сметка на това договорът е по-дълъг от очаквания. Причината за това най-вероятно се крие в мениджъра Оле Гунар Солскяер, който макар да не даде чак толкова много шансове на испанеца, все още го смята за ценен футболист.

Ако Мата изпълни докрай новото си споразумение, то той би прекарал 8 години на „Олд Трафорд”. Бившият ас на Челси беше привлечен от Дейвид Мойс срещу сумата от 37,5 милиона паунда. В 238 официални мача за „червените дяволи” той има 47 гола и 39 асистенции.