Нападателят на Манчестър Юнайтед Ромелу Лукаку си дава ясна сметка, че след Световното първенство през лятото не се намира в най-добрата възможна форма. Причината е голямата мускулна маса, която играчът е натрупал. Повечето килограми обаче се оказали пречка на по-късен етап – във Висшата лига на Англия.

Ромелу Лукаку сподели, че се е чувствал великолепно на Мондиала в Русия, но на клубно ниво тези мускули се оказали проблем.

„Да, малко мускули, да. Натрупах ги на Световното първенство. Чувствах се страхотно и мисля, че играх чудесно там, но след това, когато се върнах, трябваше да да се справя с различен стил на игра“, сподели Лукаку.

Нападателят се разписа 4 пъти в 6 мача в Русия, както и още две попадения в приятелски мачове. Всичко това обаче се оказа без значение в Манчестър Юнайтед.

„В Премиърлийг не мога да играя със същото количество мускули, както в националния отбор. Разбрах го веднага, след като се върнах. Осъзнах, че не мога да играя в този стил и трябва да сваля мускулна маса. Затова стоях далеч от фитнеса, пих много вода, ядох зеленчуци и риба – това ми помогна“, разкри Лукаку.

Ромелу Лукаку

източник: Gulliver/GettyImages

Футболистът обаче допълни, че това може би не е била единствената причина за загуба на форма: „След като се завърнах от Мондиала, мисля, че бях наистина уморен. Същото се случи и през 2014 година, когато се върнах в Евертън след Световното първенство. Затова мисля, че сега отново съм готов, на прилично ниво. Направихме много тестове с медицинския екип, за да видим какъв е проблемът. Имах и мускулно разтежение, което не ми се беше случвало.“

Белгийският национален отбор стана бронзов медалист на шампионата в Русия през лятото. След като се завърна в Манчестър Юнайтед обаче, нападателят успя да се разпише само 6 пъти в 20 мача. През септември и октомври той не успя да се разпише в 11 мача поред.