Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо коментира по интересен начин новините за новия договор между клуба и вратаря Давид де Хеа. Мнозина вярват, че споразумението е направило испанския национал най-скъпоплатеният в света, а според Специалния това е било напълно излишно упражнение от страна на „червените дяволи”.

Де Хеа парафира нов 4-годишен контракт до юни 2023 година и така сложи край на спекулациите, че готви трансфер. Напоследък обаче изявите на стража не са на познатото ниво  и 28-годишният Де Хеа търпи различни критики.

„Вярвам, че моментът, в който подписа своя изгоден контракт, не беше този, в който Юнайтед трябваше да заплати чак толкова много, че да го задържи”, откровен беше Моуриньо. „Преди една или две години целият свят беше по петите му и а сега, в мига, в който той преподписа, считам, че голяма част от възможностите пред него бяха отлетели.”

Де Хеа: Мачестър Юнайтед върви нагоре

„Вратата на Реал Мадрид е затворена, те взеха вратар като Куртоа. Барселона – също затворена врата с младия и фантастичен Тер Стеген. Пари Сен Жермен – затворена, защото там сега имат Кейлор Навас, който е един много силен вратар, а 34-годишна възраст за страж не е никакъв проблем.”

„Не виждам как Манчестър Юнайтед е бил под напрежение, че Давид ще си замине. Кой сега ще плаща тези суми? Затова вярвам, че той получи феноменален контракт в миг, когато беше истински късметлия да го постигне.”

„Дали той е добър? Да, той е много добър по същия начин,по който твърдях, ч Виктор Линдельоф е силен в определени аспекти и не толкова силен в други. Същото важи и за Давид. Той е много по-силен на голлинията, отколкото когато тръгва напред. Считам, че неговите умения под рамката, неговите ловкост и техническо ниво са недостижими”, добави Моуриньо.