Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо заяви, че вече е много по-трудно за грандовете да купуват топ играчите от по-малките клубове, както много често се случваше в минали години. Португалският специалист даде интересен пример с Тотнъм и Димитър Бербатов, за да докаже тезата си.

„Манчестър Юнайтед исторически по-голям клуб ли е от Тотнъм? С цялото ми уважение към тях, те са невероятен клуб, но мисля, че всеки би казал „да“. Можем ли да отидем при тотнъм и да купим най-добрите им играчи? Не, защото те вече са толкова силни, че могат да ни откажат. Преди няколко години кой беше най-добрият играч на Тотнъм? Майкъл Карик. Няколко години след това кой беше най-добрият им футболист? Димитър Бербатов. Сега можем ли да отидем и да вземем Хари Кейн, Деле Али, Ериксен, Сон? Не. Така че кой е по-силен? Те или ние?“, каза Моуриньо.

„Футболът се променя и вече е по-трудно да купиш футболист от най-висока класа. Клубовете са по-силни и не искат да продават. Преди по-малки те отбори почти молеха големите да вземат играчите им, защото искаха да продават. Сега е обратното“, допълни треньорът на „червените дяволи“.

Моуриньо коментира и неубедителното представяне на тима от началото на сезона. „Миналата година се представихме фантастично, за да завършим втори. Сега се борим здраво. Знам, че трябва да се представяме по-добре. Но това е различно от сравненията с отборите на Манчестър Юнайтед от миналото. Не само защото тогава Юнайтед беше фантастичен отбор, но защото имаше и голяма разлика с другите. Сега не е така“, сподели португалецът.