Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо призна след победата над Евертън с 4:0, че това е най-доброто представяне на „червените дяволи“ от началото на сезона.

„Мисля, че се представихме много добре, особено през първите 30-35 минути. Това може би е нашето най-добро представяне през сезона. Пресирахме ги много високо и нямаха никакъв шанс да излязат от своята половина. Те нямаха удар, което е впечатляващо. През второто полувреме Евертън демонстрира своите качества. Този отбор притежава добри футболисти, които ни затрудниха. Хубаво е, че на резервната скамейка намерихме алтернативите в нашия състав“, коментира Моуриньо.

„Трябваше да се опитаме да решим мача много по-рано и да се възползваме от нашите шансове. Пуснах Андер Ерера в игра, защото трябваше да затвърдим нашето представяне в средата на терена в момент, в който все още не бяхме затворили мача“, добави португалецът.

„Евертън не създаде много ситуации, но имаше своите положения. Спомням си през миналия сезон, когато Суонси изравни в последните минути на мача срещу нас с гол от пряк свободен удар дело на Гилфи Сигурдсон. Евертън се намира в труден момент. Програмата им е трудна. Мисля, че те ще се борят за място в топ 5. Бях определил Хуан Мата да изпълнява дузпа, ако има свирена за нас, но той вече бе напуснал терена и за това заложих на Антони Марсиал. Получи се добре за Марсиал, щастлив съм, нямаше никакви проблеми“, продължи мениджърът на Манчестър Юнайтед.

„Представянето ни бе много добро, въпреки трудните моменти. Ние играхме солидно. 4:0 е много тежка загуба за Евертън“, каза още Жозе Моуриньо.