Мениджърът на Тотнъм Хотспър Жозе Моуриньо изобщо не остана очарован от изказване на своя колега в Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер след вчерашното дерби между двата отбора в Лондон, завършило 3:1 в полза на 20-кратните шампиони на Англия.

Повод за това стана коментар на норвежеца, в който той нападна Хюн-Мин Сон заради това, че е "измамил" главния арбитър и ВАР. Солскяер визира ситуацията при отменения гол на Единсон Кавани при резултат 0:0 през първото полувреме. Тогава халфът на Юнайтед Скот Мактомини докосна с ръка лицето на корееца, който се строполи на земята. Видеотехнологията и реферът, отговарящ за нея посъветваха главния съдия Крис Кавана да прегледа ситуацията на монитора, след което бе решено, че шотландецът е извършил нарушение и попадението бе отменено.

"Ако това беше моят син и той по този начин лежеше на терена три минути, нуждаейки се от помощта на 10 от своите съотборници, за да се изправи, след като е получил това в лицето, той нямаше да получи храна, защото това е срамно", заяви Оле в интервюто си след сблъсъка.

Специалния побърза да защити своя подопечен на брифинга си след края на мача по следния начин, нападайки колегата си вербално:

"Аз съм много, много изненадан, че след коментара, който Оле направи за Сони, вие не ме питате за това. Вече го казах и на Оле, защото се видяхме преди няколко минути. Ако аз бях казал за някой играч от друг клуб, че "ако това беше мой син, той нямаше да получи вечеря", каква щеше да бъде реакцията? Това е много, много тъжно. Тъжно е, че изобщо не ме питате за това. Тъжно е, че не притежавате тази честност, която е въпрос на морал, за да се отнасяте към по същия начин, както и към останалите. Искам само да кажа, че Сони е голям късметлия, че неговият баща е по-добър човек от Оле, защото аз мисля, че един баща, какъвто съм и аз, винаги трябва да храни своите деца, без значение какво правят те. Ако трябва да откраднеш, за да нахраниш децата си, крадеш. Аз съм много, много разочарован. Както казваме в Португалия, хлябът е хляб, а сиренето е сирене. Казах вече на Оле какво мисля за неговите коментари".