Тази вечер Манчестър Юнайтед приема Арсенал, а най-изнервеният човек в часовете преди мача изглежда Жозе Моуриньо. Специалния действително е под огромни напрежение, тъй като при евентуална загуба Юнайтед ще се окаже на 11 точки зад четвъртото място в класирането.

Португалецът стигна дотам, че си изкара яда върху хората от клубната телевизия MUTV. Те искаха да получават нова информация по състоянието на контузените в лагера на "червените дяволи".

"Не искам да ви ъпдейтвам, бих искал от Arsenal TV да питат същите въпроси, но те не го правят, те крият всичко отвътре, така че защо да ви отговарям", заяви Моуриньо, който очевидно имаше предвид ситуацията от миналия сезон. Тогава Месут Йозил излезе срещу Юнайтед, въпреки че от Арсенал бяха казали, че герменецът не е в състояние да играе.

Моуриньо отказа да коментира и информациите, че е нарекъл Пог Погба "вирус" в съблекалнята след равенството 2:2 със Саутхемптън. Според него обаче не е необходимо играчите да са зад треньора, за да играят на 100%.

"Ако мислите, че футболистът играе, само ако, по вашите думи, е зад мениджъра, трябва да наричам тези играчи, или вие наричате в този случай, непочтени. Футболистът е платен, и то добре платен, за да бъде професионалист. Какво е това?"

"Трябва да тренират всеки ден до краен предел, да играят всеки мач до предела, да се държат добре, да уважават милионите фенове по света и йерархията в клуба. Ако казвате, че един футболист играе добре или зле заради това колко добър е мениджърът, наричате този футболист непочтен."

Моуриньо ще изчака до последния момент, за да обяви своя титулярен състав. Причината е, че иска да даде шанс до последно за някои от играчите си да бъдат възстановени. Към настоящия момент Моуриньо ще бъде без четиримата си централни защитници - Крис Смолинг, Ерик Бейли, Фил Джоунс и Виктор Линдельоф. Капитанът Антонио Валенсия също е аут за контузия, Люк Шоу е под въпрос, а Ашли Йънг е наказан.

Така Диого Далот може да получи първия си мач в Премиършип, а Маркос Рохо първият си мач през кампанията.

Голямото дерби е от 22 часа тази вечер. Мача може да гледате пряко по телевизия DIEMA SPORT 2, както и онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA.