Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо заяви, че „червените дяволи“ ще покажат уважението, което Арсен Венгер заслужава през следващата седмица, когато Арсенал гостува на „Олд Трафорд“.

„Сигурен съм, че ние като клуб и особено, защото г-н Венгер и Арсенал са били много, много години съперници в ерата на сър Алекс, ще покажем на г-н Венгер уважнието, което заслужава“, коментира Моуриньо.

„Ако той е щастлив, и аз съм щастлив. Ако той е тъжен, и аз съм тъжен. Винаги желая най-доброто на моите съперници. Ако той е щастлив от това решение и гледа напред към следващото предизвикателство в кариерата и живота си, аз също съм щастлив. Надявам се, че той ще остане свързан с футбола“, добави мениджърът на Манчестър Юнайтед.

Моят Арсен Венгер!

„Не знаете по какъв начин ние проявяваме уважение един към друг, дори когато понякога изглежда, че такова уважение липсва. Същото е и с играчите, които получават червени картони за агресивни влизания или обиди към свой съперник. В края се оказва, че може би по-голямо уважение един към друг проявяват тези, които са имали проблеми помежду си. Това е сблъсък на сили, на качества, на амбиции. Но ние сме в един бизнес, така че хората се уважават помежду си и уважават кариерите си. Няма какво да съжалявам. Случва се. Това, което има значение за мен, е уважението, което имам към личността, професионалиста и неговата кариера“, продължи португалецът.

Сър Алекс за Венгер: Съперник, колега и приятел

„Знам какво означава да си спечелил три титли във Висшата лига и седем Купи на Англия. И не е само това, а и нещата, които той е направил в Япония и Франция, това, което е дал на Арсенал още преди титлите, местенето от един стадион на друг... всички знаем какво направи. Така че, още веднъж - ако е щастлив с това решение, и аз съм щастлив. Надявам се, че той няма да се оттегли от футбола", каза още Жозе Моуриньо.

Случи се: Арсен Венгер напуска Арсенал!

Ерата "Арсен Венгер" в снимки