Мениджърът на Манчестър Юнайтед беше доста краен в оценките си спрямо представянето на своите играчи при вчерашната победа с 2:0 над Брайтън в 1/4-финалите на ФА Къп. Въпреки класирането за полуфиналите Специалния хич не остана щастлив от представянето на своя тим.

Ман Юнайтед лекува рани, класира се за полуфиналите във ФА Къп

Единственият, който се спаси гнева на Специалния, беше Неманя Матич, който определено беше движещата сила за „червените дяволи” в двубоя на „Олд Трафорд”. Сърбинът асистира за първия гол на Ромелу Лукаку и сам отбеляза втория.

„Изобщо не съм доволен от представянето. Щастлив съм единствено от резултата”, коментира Моуриньо.

Юнайтед връзва Лингард с нов договор

Призоваха "отегчителния" Погба да се стегне

„Исках да видя повече идентичност от моя тим, защото много, много пъти в хода на срещата чувствах, че Матич е един остров – остров на характер, на желание и контрол, който бе заобиколен не от вода, а от липса на идентичност, класа и желание.”

„Имаше някои момчета, в които видях страх да играят в този мач. Вижте, повече от това няма да кажа. Смятам, че всичко опира до личността, до доверието и до класата. Когато слънцето грее ярко, а във футбола това се случва в периода, когато всичко върви добре, ти печелиш мачове, вкарваш голове и всичко се движи в твоята посока. Всеки футболист е добър и всеки иска да играе, да получава топката, уверен е в действията си и изглежда невероятно.”

Специалния: Не очаквайте да плача и да избягам

„Когато нещата станат мрачни и студени – във футбола това е период от слаби резултати или само един слаб резултат – вече не всички имат увереност и характер да играят”, допълни Моуриньо.