Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо отново подложи на остра критика един от основните си футболисти Пол Погба. Португалецът заяви, че ако французинът тренира по-усилено, ще се представя по-силно и по-константно в мачовете на отбора.

„Пред Погба има едно основно предизвикателство – да успее да запази едно постоянство в своето представяне. Той трябва да демонстрира високо качество на игра в серия от мачове. Не трябва да играе един добър мач и след това един лош. Той трябва да се представя стабилно, да се стреми да играе във всяка една среща, както срещу Манчестър Сити. Това става само с много здрава работа по време на тренировките“, коментира Моуриньо.

„Аз казах на Погба, че не очаквам да е „Играч на мача“ във всеки двубой. Не очаквам да вкарва по два гола на мач. Аз очаквам от него да демонстрира едно постоянство в своите изяви във всяка една среща“, добави португалецът.

Специалния се страхува, че предстоящата летна инвестиция, която Манчестър Сити планира да осъществи може да обезсмисли борбата за титлата във Висшата лига през следващите няколко години.

„Никога не съм се оправдавал при загубите. Съвсем нормално е да ни критикуват, както бе след втория мач срещу Севиля в Шампионска лига. Приемам критиките по мой адрес. Не мога да разбера само защо ни нападат, когато се представяме добре. Нашата цел сега е да завършим на второ място в края на класирането.“

Жозе: Вярвам в себе си, последната ми титла не е от преди 20 години

„Манчестър Сити сигурно планира да направи нова солидна инвестиция през следващото лято, с което ще се опитат да не позволят разликата между тях и преследвачите им да бъде скъсена. Те са най-добрият отбор по време на сезона и разликата в точките в края на сезона ще бъде само доказателство за тяхното превъзходство. Това обаче не е само заради тях, а и заради всички останали отбор като Ливърпул, Арсенал, Челси, Тотнъм. Във Висшата лига не са само отборите на Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед. Всеки един тим ще се опита да се развие и да напредне през следващия сезон. През миналата година бяхме шести, а сега се надявам да успеем да завършим на второ място. През следващата кампания със сигурност ще направим опит да се представим по-силно. Ние няма да харчим повече, отколкото можем. Няма да правим нищо лудо“, каза още Жозе Моуриньо.