Жозе Моуриньо няма да спре Уейн Рууни, ако той реши да се възползва от внушителните китайски пари и заиграе в местната Суперлига.

Шампионите на страната Гуанджоу Евъргранд и конкурентите от Пекин Гуоан са готови да дадат на легендата на Манчестър Юнайтед невероятните 700 хиляди паунда на седмица, за да го привлекат през лятото.

Китайските милиони примамват Рууни

Моуриньо сподели, че би разбрал евентуално решение на Рууи в полза на трансфер. Нападателят най-сетне успя да подобри рекорда на Сър Боби Чарлтън и се превърна в най-успешния голмайстор в историята на "червените дяволи".

Специалния: Рууни вече е легенда

"Не знам, зависи от него. Не обичам да съм критичен към играчите, които решават да заиграят в Китай. Това е техният живот, тяхната организация на живота, тяхната организация на кариерата", сподели Специалния.

"Парите са огромни. Преживяването може да бъде интересно. Знам, че някои от моите колеги смятат, че има по-важни неща и мислят, че могат да се намесват в животите на футболистите, но аз не съм такъв. Всеки е отговорен сам за живота си. Не критикувам никого."

Рууни: Огромна чест!

"Честно казано, в случая на Уейн, нямам идея, защото не ми е споменавал нищо", допълни португалецът.